Sven Notenboom Portret

Mijn eerste huis

Toen ik samen met mijn vriendin Tamara ons eerste huis kocht wilde ik hier meteen een eigen plekje van maken. Door de duidelijke en uitgesproken styling en vele op maat gemaakte meubelstukken creëerde ik een persoonlijke woonomgeving.

Op deze speciale pagina neem ik u mee voor een rondleiding door ons huis en vertel ik hoe ik met mijn eigenwijze visie van een huis een ’thuis’ heb gemaakt.

De Woonkamer

Genieten van comfort en warmte

In de woonkamer moet je kunnen leven en relaxen in comfort en warmte. We kozen daarom voor een grote hoekbank waar je heerlijk op kunt zitten en liggen, kijkend naar de TV of genieten van de haard. Het TV meubel is gemaakt van massief eikenhout met een zwart verkoolde uitstraling, en is voorzien van een geïntegreerde gel-haard. Door een hitteschild is de apparatuur beschermd tegen de warmte en kun je, vooral ’s winters, genieten van de warmte van de haard.

De zelfgemaakte kast biedt genoeg ruimte om herinneringen in op te slaan. Er staan foto’s, souvenirs en speciale items in.

Ik heb de salontafel gemaakt van een plakje eikenboom met een simpel, ruw stalen onderstel. De sfeervolle structuur van het hout wordt herhaald in de eettafel en in de keuken. Op die manier creëer ik eenheid in de inrichting van onze woning.
"

We genieten van een wijntje bij de haard of een hapje bij een spannende film.

De eethoek

Eten, borrelen en bijpraten

Aan tafel genieten we van een ontbijt, diner of een borreltje. De barkrukken zijn comfortabel en geven precies de sfeer die past bij elke situatie.

De lamp verdeelt het licht op een prachtige manier en is een ware eye-catcher. Net zoals alle andere verlichting in het huis is deze dimbaar zodat we altijd de juiste sfeer kunnen creëren.

De servieskast op de achtergrond is de enige die ik niet zelf heb gemaakt.
"

We maken op een slimme manier gebruik van de ruimte
en maken het knus met de styling.

Het blad van de bar- en eettafel heb ik gemaakt van massief eikenhout en staat op een kolom die niet alleen zorgt voor ondersteuning van het tafelblad maar ook voor opbergruimte. Doordat we de accessoires op elkaar afstemmen wordt de sfeer en styling erg consistent en past alles bij elkaar. We zijn hier enorm trots op.

De keuken

De plek om jezelf te verwennen

In de keuken genieten we vooral van het maken van een heerlijk diner. Het sfeervolle Borreti fornuis en de afzuigkap verdelen de keuken en maken het een interessant onderdeel.
"

Het neutrale kleurenschema is vriendelijk maar de rode accenten vallen op en geven de keuken een eigenwijs karakter.

Het is een kleine ruimte die ons toch alle mogelijkheden biedt. Alle kasten en lades heb ik grotendeels gemaakt van massief hout dat zorg voor een degelijke uitstraling en meer ‘body’. Het biedt opslag voor de vaatwasmachine, koelkast, ijskast, al het bestek en voorraad.

Tamara maakte zelf potjes waar we de kruiden in bewaren. Dit soort kleine details maakt de keuken meer persoonlijk en, wat mij betreft, helemaal af.

De slaapkamer

Een plek van rust

De slaapkamer heeft donkere muren en gordijnen. In combinatie met de zachte pastelkleuren van het bed, de kasten en de make-up tafel van Tamara creëren we daarmee een rustige sfeer.

De kledingkast is ook grotendeels gemaakt van massief hout wat zorgt voor een ambachtelijke uitstraling. De kast is verdeeld in twee delen; één voor Tamara en één voor mij. Ik vind het fijn dat we er veel kleding in kunnen ophangen. Het interieur is voorzien van tip- on laden gemaakt van zwart MDF.

Het bed maakte ik vijf jaar geleden voor Tamara en namen we mee in ons nieuwe huis. Het bed is voorzien van twee laden en als klein detail, twee uitgefreesde hartjes in het hoofdeinde.

Tamara’s favoriete deel van de slaapkamer is haar make-up tafel die ik voor haar verjaardag maakte. De grote spiegel is omringt door lampen die een goede hoeveelheid licht geven zodat Tamara zich klaar kan maken voor een nieuwe dag.
"

Ondanks dat het kleurschema van deze kamer anders is dan de rest van het huis vind je overeenkomsten in het materiaal van de kledingkast en deurbeslag.

De badkamer

Een plek om even tot jezelf te komen

Deze badkamer wilde ik voorzien van een inloopdouche dat zorgt voor een scheiding tussen wc en douche. Uiteraard moest ik hier als meubelmaker hout in verwerken.

Tamara zorgde voor de uitgesproken blauwe details in de badkamer. Met de ongewone accessories maakte ze de badkamer speels en creatief.

De scheidingswand is voorzien van eikenhouten nisjes die zorgen voor extra opbergruimte. Aan de binnenzijde is één nis voorzien van een spiegel zodat ik tijdens het douchen kan scheren.